Nutriční hodnoty (Pikantní cizrnová polévka po mexicku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 788 kJ / 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,27 g |
| Tuky | 55,05 g |
| – nasycené | 17,94 g |
| – nenasycené | 33,34 g |
| –– mononenasycené | 25,35 g |
| –– polynenasycené | 7,99 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 11,49 g |
| Cholesterol | 168 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 36,40 g |
| – cukry | 22,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g mletého masa | Vepřový ořez | 350 g |
| 1 plechovka 1 plechovka cizrny (nebo odpovídající množství uvařené) | Cizrna | |
| 250 ml 250 ml rajčatové passaty (nebo velký rajčatový protlak) | Pyré z červených rajčat | 250 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 1.75 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 1.25 g |
| 1 lžičky 1 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| drcené chilli (dle chuti) | Chilli paprička sušená | |
| pepř mletý (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| čerstvý koriandr (kdo má rád) | Koriandr listy čerstvé |