Nutriční hodnoty (Jarní salát (nejen) se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 801 kJ / 670 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,56 g |
| Tuky | 42,42 g |
| – nasycené | 17,16 g |
| – nenasycené | 19,80 g |
| –– mononenasycené | 15,80 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 3,02 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,45 g |
| Sacharidy | 17,60 g |
| – cukry | 10,82 g |
| ––– laktóza | 8,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru dle chuti (Diplomat, Gouda...) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 50 g 50 g dušené šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| 1-2 1-2 jarní cibulky, dle velikosti | ||
| 2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g majonézy, jogurtu, zakysané smetany (případně kombinace) | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| cca 1 lžíce 1 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské | Hořčice plnotučná | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý - není nutný | Pepř černý mletý |