Nutriční hodnoty (Českolipský řízek se špenátem a Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 047 kJ / 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 19,56 g |
| – nasycené | 9,82 g |
| – nenasycené | 7,37 g |
| –– mononenasycené | 6,27 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 302 mg |
| Sodík | 899 mg |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 1,23 g |
| – cukry | 0,53 g |
| ––– laktóza | 0,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové plátky - cca 600 g (kýta, karé, krkovice) | Vepřová kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| granulovaný česnek (nebo prolisovaný čerstvý) | Česnek sušený | |
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 1 1 větší vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 větší žampiony na plátky | Žampion čerstvý | |
| asi 40 g 40 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 40 g |
| 2-3 ks 2-3 ks porcovaného sekaného mraženého špenátu (kdo má, použije posekaný čerstvý špenát) | Špenát mražený | |
| 1 lžička 1 lžička oleje + oříšek másla pod špenát | Špenát čerstvý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |