Nutriční hodnoty (Pečené rizoto z vařené slepice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 425 kJ / 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,15 g |
| Tuky | 9,25 g |
| – nasycené | 5,67 g |
| – nenasycené | 3,25 g |
| –– mononenasycené | 2,44 g |
| –– polynenasycené | 0,82 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 7,38 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 812 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 109,20 g |
| – cukry | 8,06 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 slepičí stehno (nebo i jiné části slepice) | Slepice | |
| 1/2 1/2 menší cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| mražený hrášek (podle chuti) | Hrášek zelený mražený | |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice leča (může být i mražené) | Zelenina směs sterilovaná | 100 g |
| 1 1 zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 hrnek 1 hrnek slepičího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rýže | Rýže bílá | 125 g |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |