Nutriční hodnoty (Tzatziky III.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 885 kJ / 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,48 g |
| Tuky | 21,15 g |
| – nasycené | 2,99 g |
| – nenasycené | 18,17 g |
| –– mononenasycené | 15,67 g |
| –– polynenasycené | 2,50 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 3,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 3,87 g |
| – cukry | 0,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 řecký jogurt | Jogurt řecký 5% | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 0,5-1 lžička 0,5-1 lžička pepře | Pepř černý | 3.75 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sušeného česneku (nebo 1-2 stroužky čerstvého) | Česnek sušený | 7.5 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |