Nutriční hodnoty (Nové brambory dušené, kořeněné, s mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 209 kJ / 50 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,47 g |
| Tuky | 0,79 g |
| – nasycené | 0,11 g |
| – nenasycené | 0,68 g |
| –– mononenasycené | 0,46 g |
| –– polynenasycené | 0,22 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,05 g |
| – cukry | 0,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 0,5 kg cca 0,5 kg nových brambor | Brambor raný | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky českého česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 větší chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| hrst hrst nakrájených různobarevných paprik | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 KL 1 KL římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| 1/2 KL 1/2 KL sladké papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| cca 10 lístků cca 10 lístků čerstvé máty a cca 2 PL nasekané pažitky | Máta peprná list čerstvá | |
| kůra z poloviny citronu + pár kapek šťávy | Citronová kúra čerstvá | |
| sýr balkánského typu k podávání | Sýr kravský tvrdý 30% |