Nutriční hodnoty (Řepová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 583 kJ / 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 3,20 g |
| – nasycené | 1,93 g |
| – nenasycené | 1,16 g |
| –– mononenasycené | 0,28 g |
| –– polynenasycené | 0,88 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 3,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 551 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 21,25 g |
| – cukry | 3,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 střední červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1-2 kostky 1-2 kostky bujónu | Bujón hovězí | 15 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská |