Honzovy vdolky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 318 kJ / 1 032 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,08 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 3,32 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 156,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept: http://www.pekarnomanie.cz/
Těsto je lehce násobitelné (pro vypracování většího množství), dobře kyne, nelepí a vdolky jsou jako dech...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2017 20:32
Frantiska: děkuji, Františko moc mě těší, že jsi s receptem spokojená
27. 10. 2017 18:32
Po letech jsem se vrátila k receptu. Už jsem zapomněla, jak je těsto dokonalé. S těstem se skvěle pracuje, chuťově je výborné. Tentokrát jsem základní dávku vynásobila 6x :) část jsem smažila a část jsem pekla v troubě (preferuji pečené).
Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je opravdu skvělý (nechci říct nejlepší, přece jen ještě mam pár k vyzkoušení).
27. 11. 2016 09:05
LuciJedy: díky
27. 11. 2016 09:01
Vynikající, lepsi jsem ještě neměla s testem se vyborne pracuje, krasne nakynulo a ta chut, mnaaaam
17. 7. 2014 22:44
cathleen:
troll
DNFTT
17. 7. 2014 06:18
casino: musím přiznat, že už dlouho jsem neviděla (nečetla) ZBYTEČNĚJŠÍ komentář.
Protože jsi, ač gramotný, nepochopil, znovu píšu (víš, že se v tomhle slově píše -í-? ), že to malé množství je tam hlavně pro ty, co si ho pak přepočtou lehce na větší.
Mimochodem, jsi si jistý, že jsi casino? Už delší dobu to vypadá, že spíš nějakej mrňavej troll.....
16. 7. 2014 23:17
Frantiska:
Oceňuju hrnkové rcp, kde autor uvede i množství v SI jednotkách
Ale tady lze předpokládat že sem chodí lidi a ženy gramotní a pokud nebyli za školou když se v jejich ústavu zrovínka bralo násobení/dělení, tak to rozepsání v rcp je na dvě věci... Konečně, autorka sama pýýýše: "...asi nikdo nebude dělat tak malé množství těsta..."
Nebo snad Frantiska: sama by si rcp sama nedokázala přepočítat, he? Nu zdali
16. 7. 2014 17:31
Ten rozpis je dokonaly :) Ja se klidne s jednou porci budu patlat.
15. 7. 2014 19:26
Jsou jako malované
15. 7. 2014 13:11
Jitkas:
15. 7. 2014 11:35
cathleen: Ivi, vdolky jako malované a 12.
15. 7. 2014 10:38
Jitkas: jé, Jitko, díky! Určitě bych to tak obsáhle nenapsala....smažené nebo pečené - určitě budou ty smažené chutnat trochu jinak......u nás na severní Moravě se vdolkům říkalo beleše, dělávala je babička, byly moc dobré.
Wikipedie říká, že vdolek je jídlo vyráběné z mouky, vajec, droždí, cukru, mléka, másla a soli. Peče se na železné mřížce, nebo ve vdolkovníku na plotně či v troubě. Vdolky se podávají se šlehačkou a marmeládou, která se umísťuje na jejich vrchol. Někdy jsou vdolky zaměňovány s lívanci, které jsou placatější. ...
(A možná by ten jeden tróba z Moravy neměl do kategorie "trub" házet Moraváky všechny.)
15. 7. 2014 08:11
Vdolecky jak malovane!
U nas se tomu rika tez smazene vdolky. Plni se po usmazeni zasadne nahore. Tez existuji vdolky pecene v troube, bud nasucho a nebo s naplni(vzdy nahore).
Koblihy se lisi od vdolku tim, ze jsou plnene vevnitr, tedy testo - marmelada - testo (tez je lze naplnit naslano). Pote se smazi. Zadne napichovani marmeladou po usmezeni neexistuje. Kdo preferuje pecene, lze je pripravit i v troube, ale to uz nejsou ty prave, kulate smazene koblihy, ale buchty (ciste muj nazor).
V neposlednim se lisi i testem, to na vdolky je podstatne "chudsi" o zloutky a tuk, priprava koblihoveho testa je i slozitejsi. Spravne by se zloutky (6-8 na 1/2 kg mouky) mely slehat s cukrem na pare do zhoustnuti a pak teprve spojit se zbytkem ostatnich surovin, tj. s kasnicemi, mlekem, tukem a moukou. Alespon u nas doma se takto delaji.
Cathleen promin, ze Ti fusuji do remesla, ale neprestavam se divit a zasnout. Majku8 lze jeste omluvit, ale expert jmenem casino me opravdu "prekvapil", v posledni dobe je sama legracka.
15. 7. 2014 00:56
Podobně dělám koblihy,teď teda nevím co je vdolek a co koblihaMám v tom nějaký zmatek,prosím o poučení
Myslela jsem,že vdolek se peče v troubě..
14. 7. 2014 23:01
No, u nás temutok řikáme koblihy a vdolky pečeme v tróbě
Ale možná sme enom tróby z Moravy, protože limonádě řikáme sodovka a sodovce řikáme sifón
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Vepřové nudličky po asijsku z dostupných surovin
Přidáno před 4 hodinami

Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno)
Přidáno před 5 hodinami

Medimurská zeleninová juha (z Prostřeno)
Přidáno před 5 hodinami

Bajadera (Prostřeno)
Přidáno před 7 hodinami

Polévka z řapíkatého celeru s pohankou
Přidáno před 7 hodinami

Grilovaná roláda z mletého masa
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou
uvařil/a Marcela0123
před 39 minutami

Ořechový závin
uvařil/a LUDMILA 1
před 41 minutami

Tortilla plněná kuřecím masem
uvařil/a Petulice
před 1 hodinou

Jednoduché kotlety na paprice podle H. Zagorové
uvařil/a jirih
před 1 hodinou

Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
uvařil/a Jindriskas
před 2 hodinami

Kuřecí játra smažená v sýrovém těstíčku
uvařil/a KetyHu
před 2 hodinami

Ovocná buchta s drobenkou
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Tvarohové jahodové knedlíky
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Rychlá halušková polévka
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Pečené brambory se sýrovou omáčkou
uvařil/a Babunka62
před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vdolky od babičky vdolky hrnkove vdolky vdolky bez droždí recept na vdolky hrnkové hrnkové honzovy buchty dobré vdolky vdolky z trouby hrnkovy recept na vdolky vdolky z vody hrnkové recepty honzovy buchty vdolky do trouby vdolky recept vdolky v troubě vdolky naslano recept recept na vdolky recept na smažené vdolky recepty na vdolky recept na vdolky v troubě smažené vdolky recept
Suroviny: voda, cukr, sádlo, rum, sůl, kůra citronová, mouka hladká, droždí, droždí, tvaroh, mléko, cukr, pudink
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
25 názorů