Nutriční hodnoty (Bílá polévka z králíka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 249 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,84 g |
Tuky | 17,38 g |
– nasycené | 4,98 g |
– nenasycené | 7,90 g |
–– mononenasycené | 5,80 g |
–– polynenasycené | 2,09 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 4,91 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 13,26 g |
– cukry | 4,32 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
hrudní koš, bříška a vnitřnosti z králíka | Králík | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 plátky 2 plátky celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
celý pepř | Pepř černý | |
nové koření | Nové koření | |
libeček | Libeček čerstvý | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
2 l 2 l studené vody na zalití | Voda | 2000 ml |
1 1 12% smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
3 3 velké lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
1 1 masový bujon | Bujón hovězí | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
brambory uvařené ve slupce | Brambor zimní |