Nutriční hodnoty (Sváteční jablečný štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 173 kJ / 4 582 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 52,20 g |
| Tuky | 281,46 g |
| – nasycené | 168,01 g |
| – nenasycené | 103,84 g |
| –– mononenasycené | 87,49 g |
| –– polynenasycené | 16,35 g |
| ––– omega 3 | 1,64 g |
| Vláknina | 30,55 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 424,90 g |
| – cukry | 119,40 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 200 g 200 g polohrubé pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 sáček 1 sáček prášku do pečiva (asi 12 g) | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 kávová lžička soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| nastrouhaná kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 1 polévková lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 3 lžíce 3 lžíce studené vody (pokud se těsto drobí) | Voda | 54 ml |
| směs sušených plodů - rozinky sultánky, rozinky zlaté, brusinky | Brusinky zavařené | |
| 2 2 větší hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 3 lžíce 3 lžíce lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 50 g 50 g karamelových sušenek Lotus | Sušenka | 50 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| perníkové koření | Perníkové koření | |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 4-5 4-5 jablek (nejlepší osvědčená kombinace odrůd je 1:1 Red Delicious a Granny Smith) | Jablko čerstvé | 675 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| tmavý rum | Rum | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |