Nutriční hodnoty (Slepice po zahrádkářsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 535 kJ / 1 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,59 g |
Tuky | 88,57 g |
– nasycené | 45,77 g |
– nenasycené | 41,40 g |
–– mononenasycené | 34,56 g |
–– polynenasycené | 6,84 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 18,87 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 34,67 g |
– cukry | 10,28 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
slepičí stehna a prsa uvařená skoro doměkka | Slepice | |
80 g 80 g slaniny | Špek | 80 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
karotka | Mrkev čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 rovná lžíce cukru | Cukr bílý | |
6 zrnek 6 zrnek pepře | Pepř černý | |
3 zrnka 3 zrnka nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1/2 l 1/2 l slepičího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
kelímek kelímek kyselé smetany (i více) nebo kelímek pomazánkového másla bez příchuti | Smetana kravská sladká 12% | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (pokud je třeba) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1/2 1/2 citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
1 dl 1 dl suchého červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
1 1 slepice | Slepice | |
sůl | Sůl mořská | |
několik kuliček kuliček pepře a nového koření | Nové koření | |
zelenina do polévky | Mrkev mražená | |
zavářka | Těstoviny pšeničné |