Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slepice po zahrádkářsku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 535 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny13,03 g
– z toho živočišné bílkoviny5,44 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,59 g
Tuky88,57 g
– nasycené45,77 g
– nenasycené41,40 g
–– mononenasycené34,56 g
–– polynenasycené6,84 g
––– omega 30,34 g
Vláknina18,87 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,74 g
Sacharidy34,67 g
– cukry10,28 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
slepičí stehna a prsa uvařená skoro doměkka Slepice
80 g 80 g slaniny Špek 80 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
karotka Mrkev čerstvá
petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 rovná lžíce cukru Cukr bílý
6 zrnek 6 zrnek pepře Pepř černý
3 zrnka 3 zrnka nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1/2 l 1/2 l slepičího vývaru Vývar kuřecí 500 ml
kelímek kelímek kyselé smetany (i více) nebo kelímek pomazánkového másla bez příchuti Smetana kravská sladká 12%
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (pokud je třeba) Mouka pšeničná hladká 15 g
1/2 1/2 citrónu Citrón čerstvý 45 g
1 dl 1 dl suchého červeného vína Víno červené suché 100 ml
1 1 slepice Slepice
sůl Sůl mořská
několik kuliček kuliček pepře a nového koření Nové koření
zelenina do polévky Mrkev mražená
zavářka Těstoviny pšeničné

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.