Nutriční hodnoty (Horské halušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 354 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,61 g |
| Tuky | 33,55 g |
| – nasycené | 10,78 g |
| – nenasycené | 21,04 g |
| –– mononenasycené | 9,06 g |
| –– polynenasycené | 11,97 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 15,56 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 446 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 243,20 g |
| – cukry | 20,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 ml 300 ml hladké mouky (200 g) | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200-220 ml 200-220 ml studené vody | Voda | 210 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 11 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 50 g 50 g paprikáše nebo klobásy | Suchý salám | 50 g |
| 1 1 menší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíci 1 lžíci sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 jarní cibulka (na posypání) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžičku 1 lžičku sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| chilli dle chuti (není nutné) | Chilli paprička sušená | |
| sůl | Sůl mořská |