Nutriční hodnoty (Hořčicové hovězí na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 490 kJ / 2 029 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 240,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 229,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,85 g |
| Tuky | 101,69 g |
| – nasycené | 49,81 g |
| – nenasycené | 49,43 g |
| –– mononenasycené | 41,80 g |
| –– polynenasycené | 7,63 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 26,52 g |
| – cukry | 13,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa - plec, kližka, líčka... | Hovězí kýta | 1000 g |
| 2-3 2-3 větší cibule (cca 350 g) | Cibule čerstvá | 175 g |
| 100 g 100 g uzeného špeku | Špek | 100 g |
| 100 100 g + 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
| cca 300 g 300 g čerstvých lesních hub (lze použít i žampiony) | Hřib čerstvý | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cca 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| jíška dle potřeby | Jíška máslová |