Nutriční hodnoty (Hořčicové hovězí na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 490 kJ / 2 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 229,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,85 g |
Tuky | 101,69 g |
– nasycené | 49,81 g |
– nenasycené | 49,43 g |
–– mononenasycené | 41,80 g |
–– polynenasycené | 7,63 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 26,52 g |
– cukry | 13,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězího masa - plec, kližka, líčka... | Hovězí kýta | 1000 g |
2-3 2-3 větší cibule (cca 350 g) | Cibule čerstvá | 175 g |
100 g 100 g uzeného špeku | Špek | 100 g |
100 100 g + 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
cca 300 g 300 g čerstvých lesních hub (lze použít i žampiony) | Hřib čerstvý | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cca 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
jíška dle potřeby | Jíška máslová |