Nutriční hodnoty (Kuře na paprikách - paprikáš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 366 kJ / 804 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,08 g |
| Tuky | 68,60 g |
| – nasycené | 37,50 g |
| – nenasycené | 28,88 g |
| –– mononenasycené | 23,77 g |
| –– polynenasycené | 5,11 g |
| ––– omega 3 | 1,32 g |
| Vláknina | 6,90 g |
| Cholesterol | 174 mg |
| Sodík | 98 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,85 g |
| – cukry | 21,62 g |
| ––– laktóza | 7,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí řízky z vykostěných stehen (nebo celá stehna) | Kuře prso | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 plná lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 1 červená paprika nebo kapie | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cca 250 ml 250 ml vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |