Nutriční hodnoty (Letní tatarák s kapary a parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 234 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 64,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,31 g |
Tuky | 35,21 g |
– nasycené | 11,71 g |
– nenasycené | 19,34 g |
–– mononenasycené | 16,53 g |
–– polynenasycené | 2,82 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 16,21 g |
Cholesterol | 136 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 38,85 g |
– cukry | 14,71 g |
––– laktóza | 0,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mletého či škrábaného hovězího masa (nejlépe svíčková nebo hovězí zadní - ořech) | Hovězí kýta | 250 g |
1 1 menší červená cibule nebo šalotka | Cibule červená čerstvá | 69 g |
1 1 malý stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1 PL 1 PL nasekaných kaparů | Kapary | 15 g |
1 PL 1 PL nasekaných naložených sušených rajčat (třeba tyto) | Dužina červeného rajčete sušená | 15 g |
2 PL 2 PL najemno nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 30 g |
1 KL 1 KL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
pár listů listů bazalky a cca 1 PL posekané pažitky | Pažitka čerstvá | |
1 PL 1 PL olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 KL 1 KL olivového oleje s bílými lanýži | Olej olivový | 5 ml |
trochu trochu mletého bílého pepře | Pepř bílý | |
sůl (pokud bude potřeba) | Sůl mořská |