Nutriční hodnoty (Jablkové palačinky s jahodovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 848 kJ / 2 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,63 g |
| Tuky | 38,27 g |
| – nasycené | 11,95 g |
| – nenasycené | 18,07 g |
| –– mononenasycené | 10,15 g |
| –– polynenasycené | 7,92 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 28,30 g |
| Cholesterol | 678 mg |
| Sodík | 467 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 438,18 g |
| – cukry | 94,43 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2-3 2-3 vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |
| 2 2 jablka (střední) | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 1 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti | Cukr vanilkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| dvě špetky špetky skořice | Skořice ceylonská | |
| 250-300 g 250-300 g jahod (měla jsem mražené) | Jahody čerstvé | 275 g |
| vanilkový cukr + podle chuti a kyselosti | Cukr vanilkový | |
| lžička lžička vanilkového pudinku | Puding v prášku | |
| cca 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 3-5 lístků 3-5 lístků máty | Máta peprná list čerstvá |