Nutriční hodnoty (Sladkokyselá houbovo-zeleninová polévka a pošírované vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 563 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,47 g |
Tuky | 8,61 g |
– nasycené | 2,02 g |
– nenasycené | 4,12 g |
–– mononenasycené | 3,12 g |
–– polynenasycené | 1,01 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 12,84 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 174 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 52,80 g |
– cukry | 8,87 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
¼ květáku | Květák čerstvý | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
1/2 svazku 1/2 svazku kopru | Kopr nať čerstvý | 25 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 sladká smetana 12-15% | Smetana kravská sladká 12% | |
1 cm 1 cm másla (plátek) | Máslo kravské | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru, nebo vodu a zeleninový gelový bujón | ||
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
olej | Olej řepkový | |
ocet | Ocet lihový | |
1 1 vejce na porci | Vejce slepičí | 70 g |