Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sladkokyselá houbovo-zeleninová polévka a pošírované vejce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny17,15 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,47 g
Tuky8,61 g
– nasycené2,02 g
– nenasycené4,12 g
–– mononenasycené3,12 g
–– polynenasycené1,01 g
––– omega 30,06 g
Vláknina12,84 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy52,80 g
– cukry8,87 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
¼ květáku Květák čerstvý
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
2 hrsti 2 hrsti sušených hub Houby sušené směs
1/2 svazku 1/2 svazku kopru Kopr nať čerstvý 25 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 1 sladká smetana 12-15% Smetana kravská sladká 12%
1 cm 1 cm másla (plátek) Máslo kravské
1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru, nebo vodu a zeleninový gelový bujón
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
olej Olej řepkový
ocet Ocet lihový
1 1 vejce na porci Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.