Papriková pasta
Zpracovat úrodu z vlastní produkce a uchovat na zimu, je vždy radost. Připravte si paprikovou pastu, která má široké využití. Zvolte sladkou či pálivou variantu. Použít ji můžete do polévek, omáček, gulášů, nebo na maso.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 327 kJ / 1 512 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,96 g |
Tuky | 104,34 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 118,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriku a feferonku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 2: Přidáme papriky, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 3: Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, případně ještě dochutíme a ještě horké plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 4: Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 5: Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe ji sterilizovat. (například v mikrovlnné troubě, počítáme 3 minuty na jednu skleničku o obsahu 320 ml, nebo jiným osvědčeným způsobem).
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Moje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 4 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 5 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 5 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 2 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 5 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 5 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 5 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 5 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 5 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 5 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 5 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Lucie1001 před 6 hodinami
Tématické fráze:
paprikova pasta,
papriková pasta recept,
domácí papriková pasta,
pasta z paprik,
papriková harisa,
jak uchovat feferonky,
recept na paprikovou pastu,
papriková salsa,
pasta harisa,
domácí pasta z feferonek,
pasta z feferonek,
pasta z feferonek recept,
pasta z rajčat a paprik,
domácí harisa,
pasta z feferonky,
pasta z paprik recept,
papriková pasta s feferonek,
papriková pasta recepty,
feferonky pasta,
recept na pastu z feferonek
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
olej,
ocet,
cukr,
sůl,
protlak rajčatový
Komentáře (7)