Nutriční hodnoty (Dýňový koláček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 629 kJ / 1 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,74 g |
Tuky | 77,93 g |
– nasycené | 39,18 g |
– nenasycené | 29,68 g |
–– mononenasycené | 25,31 g |
–– polynenasycené | 4,37 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 27,10 g |
Cholesterol | 934 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 159,03 g |
– cukry | 15,13 g |
––– laktóza | 2,11 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g pohankové mouky (nebo špaldové) | Mouka pohanková | 150 g |
½ l žičky žičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
500 g 500 g očištěné dýně (jakékoliv, měla jsem odrůdu Bílý casper) | Dýně čerstvá | 500 g |
2 lžíce 2 lžíce jogurtu nebo kyselé smetany | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
drobné ovoce (nemusí být) | Jahody čerstvé |