Nutriční hodnoty (Paštiková pomazánka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 087 kJ / 1 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 106,37 g |
| – nasycené | 51,46 g |
| – nenasycené | 47,41 g |
| –– mononenasycené | 37,93 g |
| –– polynenasycené | 9,48 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,53 g |
| Sacharidy | 23,57 g |
| – cukry | 4,72 g |
| ––– laktóza | 0,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g játrové paštiky (podle vlastního výběru) | Paštika játrová | 200 g |
| 50-80 g 50-80 g másla | Máslo kravské | 65 g |
| sůl a pepř podle chuti | Pepř černý | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 2-3 kyselé okurky podle velikosti (nebo trochu dobře okapané čalamády) | Okurka polní zavařená | |
| 2-3 2-3 vajíčka natvrdo + 1-2 na ozdobu | Vejce slepičí | 175 g |
| případně 1 lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná |