Nutriční hodnoty (Kysané zelí na rakouský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 163 kJ / 995 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,84 g |
| Tuky | 55,73 g |
| – nasycené | 13,73 g |
| – nenasycené | 40,87 g |
| –– mononenasycené | 34,45 g |
| –– polynenasycené | 6,42 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 31,80 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 4,14 g |
| Sůl | 10,30 g |
| Sacharidy | 89,28 g |
| – cukry | 80,05 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce kysané smetany nebo jogurtu | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce suchého bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |