Nutriční hodnoty (Řecký guláš stifado z české trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 269,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 252,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,92 g |
| Tuky | 66,33 g |
| – nasycené | 14,49 g |
| – nenasycené | 49,22 g |
| –– mononenasycené | 42,35 g |
| –– polynenasycené | 6,87 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 66,37 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 4,26 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 137,16 g |
| – cukry | 91,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,5 kg 1-1,5 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1250 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 kg 1 kg cibule (z toho10 malých cibulek) | Cibule čerstvá | 1000 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vinného červeného octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce medu nebo sirupu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 svitek 1 svitek skořice | Skořice ceylonská | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 1 větvička 1 větvička čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 400 400 g konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 22.5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |