Nutriční hodnoty (Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 204 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,26 g |
| Tuky | 31,96 g |
| – nasycené | 16,89 g |
| – nenasycené | 11,97 g |
| –– mononenasycené | 9,18 g |
| –– polynenasycené | 2,79 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 13,65 g |
| Cholesterol | 71 mg |
| Sodík | 173 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 39,53 g |
| – cukry | 16,25 g |
| ––– laktóza | 4,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce smetanového křenu | Křen sterilovaný | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 400-500 ml 400-500 ml vývaru z jazyků (podle potřeby) | Vývar masový | 450 ml |
| 100-150 ml 100-150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cukr | Cukr bílý |