Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s červenou čočkou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 310 kJ / 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 9,20 g |
| – nasycené | 5,48 g |
| – nenasycené | 3,27 g |
| –– mononenasycené | 2,73 g |
| –– polynenasycené | 0,54 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 13,63 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 74 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 45,68 g |
| – cukry | 22,42 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 3 3 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 5 5 středně velkých rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| hrnek hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| saturejka | Saturejka sušená | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření |