Nutriční hodnoty (Perníkový koláč s jablky a mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 680 kJ / 2 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,43 g |
| Tuky | 105,82 g |
| – nasycené | 28,60 g |
| – nenasycené | 66,90 g |
| –– mononenasycené | 49,07 g |
| –– polynenasycené | 17,83 g |
| ––– omega 3 | 4,70 g |
| Vláknina | 16,17 g |
| Cholesterol | 834 mg |
| Sodík | 443 mg |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 227,09 g |
| – cukry | 143,32 g |
| ––– laktóza | 4,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 0,5 sáčku 0,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 2.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mascarpone | Mascarpone | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 2.5 ml |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý |