Nutriční hodnoty (Jehněčí guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 603 kJ / 2 056 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 226,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 203,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,01 g |
| Tuky | 56,83 g |
| – nasycené | 24,95 g |
| – nenasycené | 22,08 g |
| –– mononenasycené | 19,44 g |
| –– polynenasycené | 2,65 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 40,41 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 852 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 145,65 g |
| – cukry | 44,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jehněčího masa s kostí | Jehněčí kýta | 1000 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1-2 1-2 feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| cca 5-6 stroužků cca 5-6 stroužků česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 200 g 200 g zelí | Zelí bílé čerstvé | 200 g |
| cca 1,5 l cca 1,5 l vody | Voda | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá |