Carpaccio z pečené červené řepy

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 1 hod pečení, pak už jen pár minut... 1 - 2 porce Zeleninová jídla 71 názorů

Suroviny

Na carpaccio:
1 středně velká červená řepa
palice česneku
lžíce hrubozrnné soli
lžíce olivového oleje
lžíce balzamikového octa
barevný pepř čerstvě mletý z mlýnku
snítka tymiánu ( nemusí být )
100 gr sýru feta nebo balkánského sýru
hrst rukoly (lístky)
Na zálivku:
2 lžíce tekutého medu
šťáva z 1/2 limetky
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
Na karamelizovanou cibuli:
lžíce olivového oleje
červená cibule
sůl
lžíce krupicového cukru
lžíce balzamikového octa
A ještě silnostěnný alobal
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme řepu: pod tekoucí vodou ji řádně vydrbeme kartáčem, neloupeme, osušíme. Na dostatečně velký alobal nasypeme sůl, dáme na ni řepu, přihodíme stroužky neloupaného, ale napůl rozkrojeného česneku, přidáme olej, ocet, pepř a alobal hermeticky uzavřeme.

  2. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C (horkovzduch) a pečeme cca hodinu. Ihned propícháme, aby vyšla pára, oloupeme a necháme zcela vychladnout.

  3. Připravíme si karamelizovanou cibuli: na pánev dáme olej, necháme jej rozpálit a přihodíme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme dosklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.

  4. Až nám cibule začne karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme ocet. Prohodíme na pánvi a ocet necháme odpařit.

  5. Teď si připravíme zálivku: vyšleháme všechny suroviny, které jsou do ní určeny. A můžeme servírovat: řepu si nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na talíř, poházíme rukolou, fetou (balkánem) a doprostřed talíře umístíme karamelizovanou cibuli.

  6. Celé to přelijeme zálivkou, můžeme dosolit, event. opepřit barevným, čerstvě drceným pepřem.

Poznámka

Inspirace z NETu "Šárčina škola vaření" - upraveno

Je to neskutečná lahoda, chutě jsou fantasticky vyvážené a vše se krásně doplňuje.. zcela mě uchvátila ta cibule.. příště si jí udělám rozhodně víc.

Omlouvám se za fotky, nejsou nic moc. Došla mi baterka ve foťáku a s bleskem fotit neumím, tak promiňte..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 573 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Carpaccio z pečené červené řepy

  • Mourka Mourka

    Tento recept milujeme, jen nedávám balkánský sýr či Fetu (manžel má vysoký tlak, šetřím sůl, kde se dá) a místo toho dávám kozí čerstvý sýr. Velká lahůdka.

    Odpovědět

  • 1marci 1marci(neregistrovaný)

    Tedy toto je lahůdka, díky za skvělý recept

    Odpovědět

  • volantka volantka

    Super, luxusní:-)Snědla jsem k večeři celou řepu a krajíc topinky na sucho<3Jen příště udělám míň sladké,a možná bez medové zálivky,jen řepu s cibulí:-DDo cibule jsem kápla trochu červeného:-DDíky moc:-K<3

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    rimanka:moc děkuji :-K

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    Na tomto receptu jsem se stala závislá, luxusní! Do zálivky dávám jen jednu lžíci medu a dost pepřím. A navrch dávám brynzu, s tou je to nej... Díky za supr recept.

    Odpovědět

  • Dendulina Dendulina(neregistrovaná)

    Opravdu vyjimecne dobre a druhy den,kdyz se chute pekne prolezely to bylo jeste lepsi...jen dam priste na zalivku mene medu,na nas to bylo prilis sladke:-p...

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Tak jsem v sobotu konečně vyzkoušela tuto červenou řepu :-p:yes:. Dnes ji pro velký úspěch opakuji a rozhodně ne naposled :-K. Červené řepy mám dost ;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Martina: děkuji :-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Naprosto luxusní chuť :yes:...díky za recept !;-)

    Odpovědět

  • Hanka Slivova Hanka Slivova(neregistrovaná)

    den nalozene tenke platky repy ve vynikajicim olivaku terra creta, zasypane bylinkama a stejne vyborne, mnamouzne

    Odpovědět

  • Roman Vrána. Roman Vrána.(neregistrovaný)

    Tekutý Hydrolyzát: Carpaccio původně bylo z masa. Ale nyní se dělá ze všeho možného. Aby se pokrm mohl nazývat Carpaccio, musí splňovat dvě základní podmínky: 1) Nakrájený na velmi tenké plátky 2) Nesmí být tepelně upravený.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Opravdu bezkonkurenční.:-!:-K

    Odpovědět

  • Akire1 Akire1

    Výborné! :yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem si upekla 2 červené řepy, jsem zvědavá jak bude návštěvě chutnat;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    děkuji všem, zejména pak neregistr. za odzkoušení a jsem ráda, že chutnalo:-K:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: carpaccio z červené řepy carpaccio z řepy červená řepa pečená v alobalu carpaccio červená řepa recepty řepa pečená v alobalu carpacio z červené řepy pečená červená řepa pečená řepa v troubě carpaco z cervene repy červená řepa carpaccio pečená červená řepa v alobalu carpaccio z cervene repy recept červená řepa pečena v troubě recept na carpaccio z červené řepy karpaco z červené řepy peceni cervene repy červená řepa pečená červená řepa recepty carpacio recept na pečenou červenou řepu

Zapomněl/a jsem heslo