Nutriční hodnoty (Francouzská cibulová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 841 kJ / 1 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,20 g |
| Tuky | 81,76 g |
| – nasycené | 49,33 g |
| – nenasycené | 29,15 g |
| –– mononenasycené | 24,33 g |
| –– polynenasycené | 4,82 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 24,84 g |
| Cholesterol | 237 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 71,94 g |
| – cukry | 54,68 g |
| ––– laktóza | 13,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 ks 6 ks červené cibule | Cibule červená čerstvá | 414 g |
| 3 lžíce 3 lžíce přepuštěného másla (nebo mix olivového oleje a másla) | Ghí | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 6 větviček 6 větviček čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 2 ks 2 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 200 ml 200 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 l 1 l slepičího nebo kuřecího vývaru | Vývar slepičí | 1000 ml |
| 1 ks 1 ks francouzské bagety | Bageta pšeničná | |
| 200 g 200 g sýru Grand Castelli | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |