Nutriční hodnoty (Vanilkový dort s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 927 kJ / 3 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,74 g |
| Tuky | 198,37 g |
| – nasycené | 93,96 g |
| – nenasycené | 87,46 g |
| –– mononenasycené | 69,37 g |
| –– polynenasycené | 18,09 g |
| ––– omega 3 | 3,65 g |
| Vláknina | 6,37 g |
| Cholesterol | 1,43 g |
| Sodík | 581 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 318,09 g |
| – cukry | 188,66 g |
| ––– laktóza | 18,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 120 g 120 g cukru krupice (může být méně) | Cukr bílý | 120 g |
| 130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
| 30 g 30 g oleje či rozpuštěného másla | Olej řepkový | 30 ml |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 KL 1/2 KL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 3.5 ml |
| 1/2 1/2 citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 250 ml 250 ml polotučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vanilkový puding | Puding v prášku | 40 g |
| 3-4 PL 3-4 PL cukru krupice | Cukr bílý | 42 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 250 ml 250 ml 33% šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| vanilkové trubičky | ||
| jahody, maliny, borůvky | Borůvky čerstvé | |
| lístky lístky máty či meduňky | Máta peprná list čerstvá |