Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka ze Slovenska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 713 kJ / 409 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,64 g |
| Tuky | 2,55 g |
| – nasycené | 0,46 g |
| – nenasycené | 1,37 g |
| –– mononenasycené | 0,39 g |
| –– polynenasycené | 0,98 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 22,92 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 73,70 g |
| – cukry | 59,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
| 1 1 cibule (podle chuti, já dávám větší) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 svazek 1 svazek petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| sádlo na osmažení cibule (může být i olej) | Cibule čerstvá | |
| 2 KL 2 KL sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| sůl, pepř, Podravka (nemusí být) | Kořenící směs sypká | |
| polévkové nudle | Nudle pšeničné |