Nutriční hodnoty (Falešný tataráček z brambor a romadúru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 821 kJ / 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,57 g |
| Tuky | 34,66 g |
| – nasycené | 4,02 g |
| – nenasycené | 27,47 g |
| –– mononenasycené | 19,52 g |
| –– polynenasycené | 7,94 g |
| ––– omega 3 | 2,14 g |
| Vláknina | 11,96 g |
| Cholesterol | 214 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 58,98 g |
| – cukry | 15,94 g |
| ––– laktóza | 0,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 menší brambory (uvařené den předem) | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 Romadúr | Romadur 40 % t. v s. | |
| 2 kolečka 2 kolečka tvarůžků | Tvarůžky | 50 g |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce worcesterské omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce dobrého kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky kaparů | Kapary | 7.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pálivé papriky | Paprika pálivá | 3 g |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |