Nutriční hodnoty (Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 684 kJ / 2 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,11 g |
| Tuky | 62,01 g |
| – nasycené | 22,14 g |
| – nenasycené | 30,41 g |
| –– mononenasycené | 23,87 g |
| –– polynenasycené | 6,53 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 37,20 g |
| Cholesterol | 756 mg |
| Sodík | 10,24 g |
| Sůl | 24,92 g |
| Sacharidy | 244,40 g |
| – cukry | 36,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-350 g 300-350 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 325 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 500 g 500 g vařených studených brambor (nejlépe varný typ C) | Brambor zimní | 500 g |
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bramborového škrobu (solamyl) | Bramborový škrob | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |