Nutriční hodnoty (Medové perníčky - recept z cukrářského učiliště)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 24 604 kJ / 5 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 95,21 g |
Tuky | 158,00 g |
– nasycené | 13,12 g |
– nenasycené | 135,40 g |
–– mononenasycené | 90,60 g |
–– polynenasycené | 44,80 g |
––– omega 3 | 12,28 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,80 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 007,26 g |
– cukry | 433,14 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 800 g |
280 g 280 g moučkového cukru | Cukr bílý | 280 g |
140 g 140 g oleje | Olej řepkový | 140 ml |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
4 lžičky 4 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 20 g |
4 lžíce 4 lžíce medu (musí být teplý) | Med nepasterovaný | 144 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu |