Nutriční hodnoty (Teplý salát z červených brambor a červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 091 kJ / 1 217 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 133,20 g |
| – nasycené | 72,80 g |
| – nenasycené | 58,80 g |
| –– mononenasycené | 51,60 g |
| –– polynenasycené | 7,20 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 223 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,58 g |
| – cukry | 0,48 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10-12 10-12 menších, uvnitř červených brambor, lze použít i obyčejné brambory, ale není to hezké barevné | ||
| 10 dkg 10 dkg selské slaniny nebo jiné aromatické slaniny na kostičky | Špek | 100 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice naložených cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/2 1/2 cibule šalotky (velké) nebo 1 menší na kroužky | Šalotka čerstvá | |
| 3 3 vrchovaté lžíce fazolek černé oko (viz spodní obrázek) | Fazolky čerstvé | |
| 8 8 velkých řeckých oliv na kroužky (+ na ozdobu celé) | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 1 menší sklenice naložené červené řepy (kostičky nebo hranolky) | Červená řepa čerstvá | |
| 3 3 velké lžíce tenkých mandlových plátků | Mandle loupané | |
| 6 dkg 6 dkg másla | Máslo kravské | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |