Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky na páře

Hodnocení receptu je 4,3 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gatear

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 709 kJ /
887 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky8,56 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,36 g
Sůl8,21 g
Sacharidy162,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme. Krok 2: Přidáme vejce, sůl a tolik hrubé mouky , aby těsto bylo tužší (hrnek až jeden a půl hrnku mouky, je to podle kvality brambor). Vytvořte válečky. Já udělám 4 válečky. Krok 3: Do většího kastrolu dám pařák na knedlíky a do výše pařáku vodu a dám vařit. Na pařák dám papírovou utěrku a vložím knedlíky. Vařím 20 minut. Krok 4: Vyndám, nití nakrájím, dám na čistou utěrku a přikryji. Knedlíky nejsou oslizlé.

TIP: Jak nakrájet knedlík nití?

Zveřejněno 1. 6. 2016

Poznámka autorky gatear

Takhle vařím knedlíky pořád, ať jsou to bramborové, kynuté sladké, houskové. Já totiž fakt nemám ráda ty oslizlé kraje u knedlíků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky na páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjJ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky na páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjJ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

MiskaM:
Podle mě tam měly zůstat tak dlouho, dokud by se neuvařily. Záleží také na tom, jak tlusté válečky jste udělala - v tomto smyslu by se dala brát i casinova poznámka. Jinak je mimo mísu, protože příliš píle při vypracování knedlíků může spíše uškodit. :-) Taky hodně záleží na druhu brambor a kvalitě mouky. Nicméně chápu, že to už zkoušet nebudete.:-8

MiskaM: "Recept vyzkoušený ale podle mě stojí za nic."
No, jestli to spíše není rukama, že ;-)

Dajda: měla jsem je tam dýl a byly uvnitř syrový. Takže skončily v koši. U mě tento recept úspěch teda nemá. Je to stejně plno jiných a dobrých receptu na bramborové knedlíky ;-)

Já na pařáček dávám pečící papír, který pak vyhodím. Může se i propíchat, aby pára mohla lépe pracovat. Nemůžou se rozvařit, jen u kynutých knedlíků se musí hlídat, aby se dlouhým varem nesrazily. Píchnu špejlí nebo překrojím a když jsou málo, vařím dál. Je to jednoduché a úsporné proti hrnci plnému vody.

MiskaM: Vařím na páře všechny bramborové knedlíky, šišky, kouličky i malé noky. Do pařáku nedávám žádnou utěrku, jen pařák lehce pomastím. Pokud jsou knedlíky uvnitř syrové, měly zůstat na pařáku déle - výhodou vaření na páře je totiž to, že se knedlíky nepřevaří, ať tam jsou sebedéle. ;-)

Recept vyzkoušený ale podle mě stojí za nic. :-// knedlík syrový uvnitř takže skončil v koši. Mám poslední šišku tu udělám ve vodě a jestli taky nebude ok tak nevím na co ten recept tu je :-//

Knedlíky vařím ve vodě, po vyjmutí potřu lehce olejem a NIKDY nejsou oslizlé;-)

Vařím na páře všechny knedlíky včetně ovocných. Taky nemám ráda oslizlý povrch :yes:

Tématické fráze:
bramborove knedliky na pare, bramborové knedlíky v páře, bramborové knedliky vařené v pare, bramborový knedlík v páře, bramborový knedlík na páře, bramborovy knedlik vareny v pare, bramborové knedlíky vařené na páře, bramborové knedlíky recept, knedlíky na páře, bramborove knedliky, recept bramborové knedlíky v páře, knedlík vařený v páře, bramborový knedlík vařený na páře, knedlík v paře, bramborový knedlík z vařených brambor, bramborový knedlík, knedliky varene v pare, recept na na bramborový knedlíky, bramborový knedlík na v páře, knedlíky v páře

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, sůl

Přidat fotografie receptu