Nutriční hodnoty (Polévka pórková s Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 396 kJ / 1 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,40 g |
| Tuky | 99,65 g |
| – nasycené | 58,46 g |
| – nenasycené | 36,98 g |
| –– mononenasycené | 30,98 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 6,43 g |
| Cholesterol | 788 mg |
| Sodík | 2,89 g |
| Sůl | 7,03 g |
| Sacharidy | 100,21 g |
| – cukry | 9,83 g |
| ––– laktóza | 5,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 37.5 g |
| 100 g 100 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (hodí se i kuřecí) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 1 dl 1 dl smetany (nebo jen plnotučné mléko) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl na konečné dochucení | Sůl mořská | |
| 2 2 starší rohlíky a kousek másla na jejich opečení | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |