Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s čočkou a pikantní klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 993 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,07 g |
Tuky | 36,59 g |
– nasycené | 13,64 g |
– nenasycené | 22,17 g |
–– mononenasycené | 12,47 g |
–– polynenasycené | 9,70 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 90,76 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 101,28 g |
– cukry | 26,99 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
3 3 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
100 g 100 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 100 g |
150 g 150 g pikantní klobásy | Klobása | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžička 1 lžička koření čubrica | Čubrica | 5 g |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |