Nutriční hodnoty (Staročeský jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 10 411 kJ / 2 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,58 g |
| Tuky | 103,68 g |
| – nasycené | 25,90 g |
| – nenasycené | 70,11 g |
| –– mononenasycené | 46,03 g |
| –– polynenasycené | 24,08 g |
| ––– omega 3 | 1,77 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 774 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 314,81 g |
| – cukry | 57,54 g |
| ––– laktóza | 2,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 130 g 130 g másla | Máslo kravské | 130 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 400 g 400 g jablek | Jablko čerstvé | 400 g |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| hoblinky másla (dle chuti) | Čokoláda mléčná 30% | |
| máslo na potření | Máslo kravské | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |