Broskvová marmeláda
Sladká a voňavá broskvová marmeláda je chuť léta zavřená ve sklenici. Skvěle se hodí na chleba, do koláčů i jako náplň do palačinek. Díky šťavnatým broskvím a jednoduché přípravě si ji zamilujete - domácí chuť, která vydrží celou zimu.
Suroviny pro 1 dávka
3 skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 501 kJ / 2 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 610,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyzrálé broskve vypeckujeme, oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou.
Krok 2: Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše rozmixujeme.
Krok 3: Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali Želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 lžičky kyseliny citronové.
Krok 4: Vaříme dle návodu na Želírfixu, cca 3-5 minut.
Krok 5: Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 1. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygl7
Moje poznámka
Broskvová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygl7
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 11 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 6 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 6 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 6 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 6 hodinami
Utopenci
magdalenka před 7 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 7 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 7 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 7 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 7 hodinami
Tématické fráze:
broskvová marmeláda,
nejlepší broskvová marmeláda,
broskvova marmeláda recept,
top recept na broskvovou marmeládu,
broskvová marmeláda s pektinem,
marmeláda broskvová,
broskvová marmeláda s kousky ovoce,
brozkvova marmeláda,
recept broskvová marmeláda,
broskvové marmeláda,
broskvový džem bez želírfixu,
broskvová šťáva recept,
broskvová marmeláda bez cukru,
brosvová marmeláda recept,
videorecept marmeláda,
broskvová marmeláda top recepty,
jablečno broskvový džem,
brosková marmeláda,
broskvova marmelada,
brosvová marmeláda
Suroviny:
broskve,
cukr krystal,
kyselina citronová,
želírfix 2:1
Komentáře (7)
Mě taky
Na Gelfixu píší jiný postup, kterého se otrocky držím a proto se nedivím, že mi to dobře želíruje
***
No, totok není marmeláda, ale víme wocogo, že
Znáte ten ftip o celnících: tvrdí, že veze džem, v papírech má napsané "JAM" a auto je plné marmelády!“
Nepodlévám, pouze trochu podlábím erteplomačkadlem
Nemixuji - vařím DŽEM