Broskvová marmeláda

Ludmila B Kuchařka: Ludmila B

3 skleničky Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

1 kg zralých broskví
0,50 kg krystalového cukru
1,5 kávové lžičky kyseliny citronové
1 želírfix 2:1
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyzrálé broskve oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou.
    Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše
    rozmixujeme. Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové.

  2. Vaříme dle návodu na želírfixu, cca 3-5 minut. Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.

Poznámka

Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla !!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvová marmeláda

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    SilviaD: Áno, máš pravdu, niektoré druhy majú ozaj hrubšiu šupku. ;-)

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    tejaja: Marhule tiež nešúpem ale broskyne mali takú hrubšiu šupku, tak som ich radšej ošúpala. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    SilviaD: Robím rovnako ako ty, až na to, že nešúpem ovocie. Klasicky, síce je to dlhšie, ale bez kadečoho. Ak má ovocie málo pektínu, presne ako ty pridám nejaké to jablko.;-)

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Ja tiež vôbec nepoužívam Gelfix. Všetko varím klasicky. Broskyne olúpem, cez noc zacukrím a potom len rozmačkám. Máme radi kúsky ovocia. Časť broskýň som rozmixovala s kyslejšími jablkami, ktoré majú veľa pektínu, dobre rozmiešala do celého obsahu a pridala trošku kys. citrónovej. Hustol veľmi dobre.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Letos nepoužívám žádné želírfixy ani gelfixy se sorbanem draselným či kyselinou sorbovou, ale čistý citrusový pektin a citrony místo kyseliny citronové. Když už domácí ovoce, tak i ta zahušťovadla přírodní, ne syntetická.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla !!!!"
    Mě taky:-D
    Na Gelfixu píší jiný postup, kterého se otrocky držím a proto se nedivím, že mi to dobře želíruje :-)
    ***
    No, totok není marmeláda, ale víme wocogo, že ;-)
    Znáte ten ftip o celnících: tvrdí, že veze džem, v papírech má napsané "JAM" a auto je plné marmelády!“:-D
    Nepodlévám, pouze trochu podlábím erteplomačkadlem :yes:
    Nemixuji - vařím DŽEM :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: broskvová marmeláda nejlepší broskvová marmeláda broskvova marmeláda recept top recept na broskvovou marmeládu broskvová marmeláda s pektinem marmeláda broskvová broskvová marmeláda s kousky ovoce brozkvova marmeláda recept broskvová marmeláda broskvové marmeláda broskvový džem bez želírfixu broskvová šťáva recept broskvová marmeláda bez cukru brosvová marmeláda recept videorecept marmeláda broskvová marmeláda top recepty jablečno broskvový džem brosková marmeláda broskvova marmelada brosvová marmeláda

Zapomněl/a jsem heslo