Nutriční hodnoty (Svíčková z vepřového)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 777 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,87 g |
Tuky | 45,62 g |
– nasycené | 22,30 g |
– nenasycené | 20,64 g |
–– mononenasycené | 15,06 g |
–– polynenasycené | 5,58 g |
––– omega 3 | 1,44 g |
Vláknina | 18,84 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 97,13 g |
– cukry | 66,25 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
libové vepřové maso (plec, kýta) | Vepřová kýta | |
sůl a mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce oleje + 2 lžíce másla | Olej řepkový | 11 ml |
uzená slanina | Špek | |
2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
4 4 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
půl půl malého celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 malý kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 37.5 g |
1 1 malý citron | Citrón čerstvý | 90 g |
2-3 2-3 bobkové listy (podle velikosti) | Bobkový list sušený | |
4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
10-12 kuliček 10-12 kuliček pepře | Pepř černý | |
dvě špetky špetky tymiánu | Tymián sušený | |
cca 750 ml 750 ml hovězího vývaru na podlití | Vývar hovězí | 750 ml |
1 kelímek 1 kelímek (200-250 ml) smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce polohrubé mouky + půl hrnku mléka | Mouka pšeničná polohrubá | 16.5 g |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
brusinky (zavařenina) | Brusinky zavařené |