Karamelovo-ořechové řezy
Tyto karamelovo-ořechové řezy se hodí pro slavnostní příležitosti. Každý jejich kousek je neodolatelnou kombinací křupavých ořechů a sladké karamelové polevy, ozvláštněný svěžestí citronového krému.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 41 490 kJ / 9 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,21 g |
Tuky | 602,46 g |
Vláknina | 31,02 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 950,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáte 2 stejně velké plechy, ustřihněte si 2 stejně velké papíry na pečení a rozválejte na nich těsto až do okrajů.
Těsto je po upečení tvrdé. Pokud se vám pláty těsta polámou, nevadí, sestavte je dohromady, krém to slepí. Krájíme až moučník zvlhne.
Nejsem autorem receptu, ale pekla jsem mnohokrát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2024 08:56
Řezy jsou moc dobré, dělávám je už dlouho ale mám je pod názvem Medové řezy s ořechy. Líbí se mi recept , popis i foto.
3. 4. 2017 13:55
Dělám na vánoce s týdením předstihem,protože neslavím svátky doma.Po svátkách se vrátím a přijede celá rodina.řezy plním karamelovým salkem vyšlehané s máslem.
13. 11. 2014 20:09
Fakt jsou výborné,nutno odležit 2-3 dny,jdou výborně zamrazit.I když návod vypadá složité při druhém a dalším pečení jednoduché.
10. 12. 2013 11:38
Elis: Vydrží tak dlouho, jak vydrží máslo, než žlukne. Pokud to chcete dělat jako vánoční pečivo, upečte si jen placky a plňte až tak 3 dny před vánocemi. Asi bych si ty placky nakrájela na menší pruhy (tak 4), aby se s nimi lépe manipulovalo, jsou totiž dost křehké, ale možná máte možnost je uchovat v celku (třeba na skříni). Pokud chcete zvolit tento druh vánočního pečiva (nakrájené čtverečky) asi bych vám doporučila jiný recept. třeba http://www.toprecepty.cz/recept/2250-orechove-rezy...
10. 12. 2013 10:51
Dobrý den,
jak dlouho vydrží hotové?
Když tam dám rum vydrží to do Vánoc?
Děkuji Vám
jak dlouho vydrží hotové?
Když tam dám rum vydrží to do Vánoc?
Děkuji Vám
1. 12. 2012 12:20
Děkuji za recept, právě jsem dopekla, tak jsem zvědavá jak bude chutnat po odležení, nakrojíme asi hned jak krém ztuhne, nevím čím to, těsto bylo po učenení hned měkké. Bála jsem se že bude tvrdé jak jste psala...
5. 3. 2010 20:13
Annabi, jsem ráda, že chutnalo. Mám tyhle řezy ráda, jsou takové "trvanlivé", nedrobí se, dobře se přenáší, jdou dobře zmrazit. No co víc si přát
5. 3. 2010 19:50
Helo tento řez jsem jedla u kamarádky které ho upekla dcera a moooc mi chutnal. hledala jsem ho až se mi to podařilo.Moc Ti děkuji ýže jsis udělala čas a podělila jses s náma.
7. 12. 2009 14:36
Tento recept znám, ale někam jsem založila recept. Jsou výborné - honem si tisknu a přidávám bodík
25. 10. 2009 18:15
Už jsem měla také možnost ochutnat a až teď jsem tu objevila recept. Vřele doporučuji, pochutnáte si!
2. 10. 2009 12:25
Tento recept znám pod názvem Nebe v hubě a je vynikající. Vždy s ním sklidím velký úspěch.Líbí se mi na něm,že se připravuje dopředu a zbyde čas i na jiné dobroty. Dávám bodík.
1. 10. 2009 08:44
Hello, vynikající recept a už se těším, až si moučník upeču.Nějak mi tato dobrota unikla. Dávám velký bodík5.
1. 10. 2009 08:37
ked som upiekla tieto rezy, priniesla som ich mamke a ona bola taka hrda na mna, ze som dokazala upiect takuto fajnotku, ze ich zaniesla svojej byvalej ziacke...vynikajucej cukrarke a tam ho analyzovali a jedli doslova po stipkach aby si ho vychutnali. pretoze to s tymi karamelom a orechami oni vonkoncom nepoznali.
6. 11. 2008 00:54
Milá Helo, tak těch řezů jsem si nevšimla, jsou skoro stejné,nevadí zkus to s těma povidlama a ze tří placek. Jsou vynikající.
2. 11. 2008 10:13
Martino, stačí se podívat na obrázek a je jasné, že jádra jsou nasekaná. Ale můžeš si je tam dát, jaká chceš.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Přidáno před 1 hodinou
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Slaný koláč s vinnou klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Překládané sladké mušle
Lennulinka uvařila před 2 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Květáková polévka s kedlubnou
Smirny uvařila před 1 hodinou
Bramborové lupínky
janatka uvařila před 1 hodinou
"Bramborový placky se škvarkama"
janatka uvařila před 1 hodinou
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 2 hodinami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších moučníků na plechu: I začátečník může ohromit hosty lahodnou dobrotou
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: ořechové řezy výborné rychlé ořechové řezy ořechové řezy na plech ořechové řezy s karamelem medové řezy na plech s karamelem medovníkové řezy orechový rez řezy s ořechy a karamelem ořechové řezy recept větrníkové řezy ořechové řezy krém kondenzované mléko ořechové moučníky ořechove řezy na oplatku ořechové řezy s karamelovým krémem ořechovo-karamelové řezy ořechový řez s karamelem slepované oplatky ořechový řez na plech medové řezy s ořechy ořechový řez na oplatku
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, soda jedlá, mléko, ořechy vlašské, máslo, cukr moučkový, med, cukr, máslo, mléko, mouka hladká, solamyl, cukr vanilkový, citron, rum
Karamelovo-ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82z2
22 názorů