Nutriční hodnoty (Variace na domácí boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 728 kJ / 413 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,97 g |
| Tuky | 18,01 g |
| – nasycené | 8,47 g |
| – nenasycené | 9,12 g |
| –– mononenasycené | 7,38 g |
| –– polynenasycené | 1,74 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 19,88 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 664 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 43,49 g |
| – cukry | 9,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks žebírek | Vepřová žebra | |
| 15 kuliček 15 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1/4 1/4 celer | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 kuličky 2 kuličky nové koření | Nové koření | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
| vývar se žebírky | Vývar hovězí | |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 2 dkg 2 dkg špeku | Špek | 20 g |
| 1 1 žlutá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 větší řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 1/4 1/4 ze středně většího zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 plechovka 1 plechovka (70 g) rajského protlaku | Protlak rajčatový |