Nutriční hodnoty (Kluzké "kluski" a hřibová máčka (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 276 kJ / 1 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
| Tuky | 61,02 g |
| – nasycené | 4,11 g |
| – nenasycené | 53,48 g |
| –– mononenasycené | 37,82 g |
| –– polynenasycené | 15,67 g |
| ––– omega 3 | 5,01 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 149,75 g |
| – cukry | 8,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 850 g 850 g vařených brambor | Brambor zimní | 850 g |
| 200 200 + 50 g škrobu | Bramborový škrob | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g krájených mražených nebo čerstvých hřibů | ||
| 3 PL 3 PL řepkového oleje (nejlépe manka máslová) | Olej řepkový | 60 ml |
| velká hrst hrst sekané čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1-2 PL 1-2 PL polohrubé mouky na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá | 16.5 g |
| tekuté, nearomatické rostlinné mléko | Nápoj sójový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |