Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s houbami (remoska))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 046 kJ / 1 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,43 g |
| Tuky | 42,52 g |
| – nasycené | 26,53 g |
| – nenasycené | 14,61 g |
| –– mononenasycené | 13,25 g |
| –– polynenasycené | 1,36 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 45,95 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 584 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 145,12 g |
| – cukry | 19,27 g |
| ––– laktóza | 3,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 400 g 400 g lesních hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| 250 ml 250 ml bešamelové omáčky | ||
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g tvrdého strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| několik několik snítek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| hrst hrst listové petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| olej na vymazání mísy mísy | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla na podušení hub | Máslo kravské | 10 g |
| sůl, pepř | Pepř černý |