

Tatranské kotlety
Suroviny
- 4 libové plátky kotlety
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky šunky
- sterilované lečo
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 150 ml smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.
Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky, a lžíci leča.
Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč a posypeme sýrem, zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Příloha: Bramory, bramborová kaše.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatranské kotlety
-
Jde dat I kureci maso?
-
tak se to povedlo... Moc dobry cecept. Dekuji
-
Dnes jdu zkusit
-
Dovolila jsem si přidat foto. Já to mám z krkovičky, bylo to skvělééééé!!
-
Poradila mi sestra jako rychlovku. Neměla jsem ani sýr, ani slaninu, jen domácí čalamádu a smetanu a bylo to teda luxusní!!!!!
Budu dělat často, kotlety mi totiž přijdou děsně suché - ale toto bylo naprosto super!
-
Dneska nám syn s přítelkyní k obědu připravili tyto kotlety
.Jako přílohu zvolili domácí americké brambory a všichni jsme si moc pochutnali
. Dávám bod taky jsem přidala dvě fota
-
Tak u nás za nejlepší maso z čuníka považujeme krkovičku a kýtu,potom plecko a bůček. Kdyby to šlo, tak kotlety by sme úplně zrušili, pro nás jsou moc dřevnatý. Vůbec je nekupuju. No když máme svého čůňu tak je většinou prodám a je o ně velký zájem.
-
Tatranské kotlety byly výborné, přidala jsem foto, moc jsme si pochutnali
-
mnam...
-
Z prasátka nejraději používám vepřovou kýtu, neni tak mastná. Ale krkovička je šťavnatější. Opět jeden z výborných receptů.
-
Už jsem dělala, je to
-
To by se mi líbilo i s kuřecími plátky, bylo by to dietnější a asi i rychlejší
, ale určitě to vyzkouším i takhle.
-
Zrovna jsem se chtěla zeptat, jestli je to kotleta, když pak je v surovinách napsaná krkovice. Jana R. byla opět rychlejší.
Já jsem tedy spíš pro kotletu - je libová.
Ale recept zní zajímavě. -
No, tak vidím dobrotku zase, jen teda nevím, kotleta, nebo krkovička? Vím, že to na té páteři přechází a někdy je to ještě krkovice a už to vypadá, jako kotlet, ale v podstatě je to fuk, obojí maso máme rádi