Nutriční hodnoty (Blbouny (knedlíky) s jablky a vanilkovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 979 kJ / 1 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,61 g |
| Tuky | 13,31 g |
| – nasycené | 7,10 g |
| – nenasycené | 4,72 g |
| –– mononenasycené | 2,79 g |
| –– polynenasycené | 1,93 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 262 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 313,43 g |
| – cukry | 64,13 g |
| ––– laktóza | 29,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 170 ml 170 ml vlažné vody | Voda | 170 ml |
| 300 g 300 g očištěných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| skořice mletá | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| rozinky (nebo brusinky, nejsou nutné) | Rozinky | |
| rum (není nutný) | Rum | |
| 600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce ořechového másla | Máslo z vlašských ořechů | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu - dle chuti | Rum | 17 ml |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| jablko | Jablko čerstvé |