Nutriční hodnoty (Podmáslový slaný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 845 kJ / 2 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 81,23 g |
| – nasycené | 21,89 g |
| – nenasycené | 57,30 g |
| –– mononenasycené | 44,32 g |
| –– polynenasycené | 12,98 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 8,59 g |
| Sůl | 12,21 g |
| Sacharidy | 233,62 g |
| – cukry | 28,82 g |
| ––– laktóza | 13,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky + na vál | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 200 -250 ml 200 -250 ml vlažného podmáslí | Podmáslí | 225 g |
| 1 1 tvaroh z vaničky | Tvaroh polotučný | |
| 100 g 100 g roztíratelného smetanového sýra | Sýr tavený | 100 g |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| špetka špetka soli a pepře | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |