Nutriční hodnoty (Francouzské vinné řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 636 kJ / 391 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 21,33 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,97 g | 
| Tuky | 15,51 g | 
| – nasycené | 3,72 g | 
| – nenasycené | 7,19 g | 
| –– mononenasycené | 5,64 g | 
| –– polynenasycené | 1,55 g | 
| ––– omega 3 | 0,06 g | 
| Vláknina | 1,16 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 201 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 31,49 g | 
| – cukry | 1,07 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 krůtí řízky (nebo kuřecí, vepřové) | Krůta prsa bez kůže | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 60 ml | 
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 38.5 g | 
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |