Nutriční hodnoty (Krůtí kostky na uzené slanině s žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 12 024 kJ / 2 874 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 158,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 150,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,13 g |
| Tuky | 234,17 g |
| – nasycené | 113,48 g |
| – nenasycené | 117,12 g |
| –– mononenasycené | 98,57 g |
| –– polynenasycené | 18,56 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 12,46 g |
| Cholesterol | 489 mg |
| Sodík | 4,36 g |
| Sůl | 10,94 g |
| Sacharidy | 27,33 g |
| – cukry | 2,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 600 g |
| 250 g 250 g uzeného špeku | Špek | 250 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 250 g 250 g žampiónů (můžou být z konzervy) | Žampion čerstvý | 250 g |
| 400 ml 400 ml kuřecího vývaru (podle potřeby) | Vývar kuřecí | 400 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| pár lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba) | Škrob kukuřičný | 15 g |