Nutriční hodnoty (Knedlíky s dušenými jablíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 639 kJ / 2 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,90 g |
| Tuky | 7,38 g |
| – nasycené | 1,83 g |
| – nenasycené | 3,57 g |
| –– mononenasycené | 0,67 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 426,20 g |
| – cukry | 66,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 300 ml 300 ml vlažné vody | Voda | 300 ml |
| 600 g 600 g očištěných jablek (lze použít i hrušky) | Jablko čerstvé | 600 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| rozinky (nebo brusinky) | Rozinky | |
| cukr krupice (dle sladkosti jablek) | Cukr bílý | |
| rum | Rum | |
| zakysaná smetana (nebo jogurt) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| tvrdý tvaroh | Tvaroh tvrdý | |
| máslo na přelití | Máslo kravské | |
| trocha trocha oleje (při vaření v parním hrnci) | Olej řepkový |